Ştii cum se face un screenshot pe iPhone și pe Android?

Cu toţii ştim, mai ales când stăm în faţa PC-ului, cât de importantă este uneori opţiunea de print screen, deoarece respectivele poze ale conţinutului de pe ecran te ajută în foarte multe situații. Reprezintă cea mai rapidă cale de a imortaliza tot conținutul dintr-o pagină web care îți face probleme.

Pentru cei care nu ştiu încă, această opţiune o au şi telefoanele inteligente şi se numeşte screenshot, iar utilitatea acesteia este incontestabilă în anumite situaţii. Este o soluție simplă să arăți unui prieten o anumita discuție de pe Facebook, WhatsApp sau orice altă platformă de socializare. Nu în ultimul rând, dacă știi cum să faci o captură de ecran pe iPhone sau Android, ești mult mai eficient în a realiza un tutorial, spre exemplu. Poţi fi mult mai eficient în a explica modul în care execuți o operațiune printr-o fotografie cu conținutul ecranului.

Cum se realizează un screenshot pe iPhone

Dacă vrei să realizezi un screenshot de pe iPhone trebuie să urmezi nişte paşi foarte simpli care s-au păstrat încă de la lansarea primului model de smartphone Apple.

Practic, pentru a face o captură de ecran trebuie să apeși simultan, scurt, pe butoanele Home și Power. Home este butonul din partea de sus pe care îl folosești pentru a pune dispozitivul în standby. Power este butonul de la baza ecranului. În mai puțin de o secundă, ecranul va clipi similar cu un bliț, iar screenshot-ul va fi salvat în Poze, la secțiunea Capturi de ecran. Aceasta combinatie de butoane merge pe orice tip de iPhone.

Cum se realizeaza un screenshot pe Android

In ceea ce priveste Androidul, procesul de realizare a unui screenshot s-ar putea sa varieze în funcție de modelul de terminal. De cele mai multe ori însă, combinația la care trebuie să apelezi este aceeași.

In general, de pe telefoanele de tip Android, este suficient să apeși simultan timp de câteva secunde pe butoanele de Power și volum în jos. Imediat, ecranul ar trebui să se lumineze pentru un moment, similar cu efectul unui bliț. Este important să ai grijă când inițiezi acest proces să sincronizezi apăsarea celor două butoane.

Actionand aceste butoane simultan, telefonul va intra in standby sau vei avea în captura de ecran imaginea care apare pe ecran la ajustarea volumului. Pe anumite terminale Samsung, inclusiv seria Galaxy S, pentru a imortaliza o captură de ecran trebuie să folosești butoanele Home și Power apăsate simultan, la fel ca pe Android.