Află de ce nu vroia Steve Jobs să facă telefoane cu diagonală mai mare de 3,5 inch

Viaţa lui Steve Jobs a fost, cu siguranţă, un model pentru cei care işi doresc o carieră de succes. De-a lungul anilor, cel mai invidiat om din industria tehnologiei a avut parte de multe încercări, care nu aveau cum să nu lase urme.

Una peste alta, cofondatorul Apple, producătorul american al telefoanelor inteligente iPhone, declara, în 2010, imediat după ce concurenţa de pe piata IT a început să dezvolte telefoane cu diagonala mai mare de 3,5 inch, că aceasta strategie nu va da rezultate, datorită faptului că dispozitivul este prea mare şi nu poate fi cuprins cu mâna. În consecinţă, Steve Jobs, era convins de faptul că nimeni nu va cumpăra astfel de telefoane.

Practic, prin această abordare, Jobs le-a permis rivalilor sud-coreeni de la Samsung să dezvolte o politică diferită în lansarea de noi produse. Cu toate ca valorile lui Steve Jobs continuă să persiste în compania Apple, managementul instalat după moartea sa arată că abordarea procesului de dezvoltare de produse este acum mai flexibilă.

Tim Cook, cel care la înlocuit pe Jobs după ce acesta din urmă a trecut în nefiinţă, a subliniat totuşi că Apple nu funcţionează pe ideea “ce ar face Steve?”, dar viziunea sa e impregnată total în identitatea companiei.

În 2012, la un an după decesul lui Jobs, Apple avea să lanseze o versiune de dimensiuni mai mici a tabletei iPad, despre care cofondatorul spunea că vor fi un eşec total.

La sfârşitul anului 2014, Apple a intrat pe piaţa telefoanelor de tip tabletă, prin lansarea noului iPhone 6 Plus, iar rezultatele financiare ale companiei raportate în trimestrul al patrulea, când a raportat cel mai mare profit al vreunei firme din istorie, arată cât de mult s-a înşelat Jobs în această privinţă.