Află ce trebuie să faci dacă ai vărsat lichide pe laptop

Foarte multi dintre noi au vărsat lichide pe dispozitivele electronice cel puţin odată. Dacă ne referim la laptop scăparea lichidelor pe tastatură, pe monitor sau pe părţile laterale, poate să reprezinte o problemă majoră dacă nu se încercă salvarea acestuia prin câteva măsuri rapide.

O intervenţie promptă  poate contribui semnificativ la eliminarea eventualelor defecțiuni hardware, cât şi la minimalizarea potențialelor defecțiuni mai grave sau iremediabile, cum ar fi pierderea de date.

Vă vom prezenta în ordine paşii pe care trebuie să-i urmaţi pentru a diminua consecinţele unor scurgeri de lichide pe laptop:

Deconectează-l de la sursa de curent

Atunci când un circuit electronic intră în contact cu un lichid, sunt mari șanse să se producă un scurtcircuit, iar odată cu producerea acestuia, va rezulta automat și defecțiuni fizice. Astfel, primul lucru care pe care trebuie să-l faci este să elimini alimentarea cu energie electrică, inclusiv bateria.

Este important, spre exemplu, să nu încerci să scoți bateria în timp ce calculatorul încă funcționează, deoarece există riscul de electrocutare.

Permite scurgerea lichidului prin intoarcerea laptopului 

În funcție de zona în care lichidul s-a împrăștiat pe laptop, va trebui să găsești o poziție care să permită scurgerea acestuia fără a afecta și alte zone . Foloseşte un material textil, cu care să ștergi laptopul și apoi să-l așezi pe acesta, pentru a absoarbi lichidul scurs din interior.

Ţine laptopul lângă o sursă de căldură

Indiferent că cea mai consistentă parte a lichidului s-a scurs în afară, în interiorul laptopului va rămâne încă un grad de umezeală considerabila. Pentru ca această să dispară, va trebui să lași laptopul în apropierea unei surse de căldură (calorifer, feon, radiator termic etc.), astfel încât umezeala rămasă să se evapore.

Poţi merge cu el la un service

Dacă vei urma paşii de mai sus vei reduce considerabil şansele ca laptopul să aibă defecțiuni grave, însă, pentru a sta liniştit şi pentru rezolvarea problemei  mai în amănunt, este indicat să apelezi la nişte specialiști care să testeze funcționalitatea calculatorului și să efectueze eventuale reparații, înainte de a fi repus în funcțiune.